Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ 2024

 


ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ 2024

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει τους δύο διακεκριμένους επιστήμονες στους οποίους απονέμεται το Αριστείο Μποδοσάκη για το 2024 για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης. Τα Αριστεία Μποδοσάκη θα απονείμει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.
▪️ Στο πεδίο των Θετικών Επιστημών: Χρύσα Κουβελιώτου, Καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Columbian College of Arts and Sciences στο The George Washington University. Η έρευνά της διεθνώς καταξιωμένης αστροφυσικού, με θητεία άνω των 25 ετών στη NASA, Χρύσας Κουβελιώτου, στο πεδίο της Αστροφυσικής Υψηλών Ενεργειών και ειδικότερα η μελέτη φαινομένων που σχετίζονται με τις μαύρες τρύπες, τους αστέρες νετρονίων και τις εκλάμψεις ακτίνων γάμμα διεύρυνε τη γνώση και κατανόηση των ουράνιων φαινομένων.
▪️ Στο πεδίο των Ιατροβιολογικών Επιστημών: Νεκτάριος Ταβερναράκης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος του Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, και Πρόεδρος του EIT - European Institute of Innovation and Technology. Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης βρίσκεται στην αιχμή της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας στους τομείς της γήρανσης, του κυτταρικού θανάτου και του νευροεκφυλισμού, ενώ έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διασύνδεσης του ΙΤΕ και του ερευνητικού ιστού της χώρας μας με την ευρωπαϊκή και τη διεθνή ερευνητική κοινότητα, ώστε η Ελλάδα να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και τις πολιτικές έρευνας στην Ευρώπη.
Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες που με το πρωτοποριακό επιστημονικό τους έργο δίνουν στην ελληνική πνευματική παραγωγή παγκόσμια αίγλη.
Μάθετε περισσότερα: https://tinyurl.com/46kdd87e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Famous actress and great comedian Despina Mirou performed with a big success the song “Melina we love you” by Panos Karousos

  Famous actress and great comedian Despina Mirou performed with a big success the song “Melina we love you” by Panagiotis Karousos, in her ...